fredag den 6. februar 2015

Remix af billeder, memes og brug af green screen

Holdet blev i dag introduceret til at udfærdige et film-portræt, kravene til opgaven lød på at det skulle være et remix af billeder. Der skal, ved hjælp af, applikationen, "Do Ink" laves en video hvor der gøres brug af effekter og green screen. Derudover fik vi også en større indsigt i brugen af memes, hvilket var ret interessant da man eksempelvis kan putte en magthavende person, i en ikke så hensigtsmæssig position (Lars Løkke Rasmussen).
 

Idéer til arbejdsprocessen er der ikke mange af på nuværende tidspunkt, da jeg mener at Anna skal være en del af produktionen. Jeg tænker at man måske kunne lave en kortfilm, hvori der skitseres en overset personlighed. Dette kan eventuelt visualiseres ved en form for "Gullivers Travel" effekt.

Derudover skal der også overvejes hvilken form for aktivitet/produkt vi vil arbejde med, så  der kan arbejdes på at kontakte en institution, der ville være interesseret i at have os på besøg.


Stemningsbillede fra dagens undervisning

onsdag den 4. februar 2015

Kreativt forløb med selfies og selvportrætter samt digital remix

Efter er års pause fra bloggen, og det er nu igen blevet tid til, at dele et par af de billeder der er blevet til som følge af dagens lektie, som lød på at udfærdige 1 - 2 selvportrætter, hvorpå der visuelt skulle fremhæves forskellige emner.

Selvportrætter

Vi har arbejdet med portrætter, herunder fænomenet "selfies". Inden udfærdigelsen af dagens lektie, blev vi bedt om at se en dokumenter om fotografering. Denne dokumentar, lavet af fotografen Bonnie Bucqueroux, var meget interessant og lærerig, da hun havde mange gode forslag til hvordan man kunne bruge rum, lys, vinkel og motiv til at skabe den helt rigtige og ønskede stemning i portrættet.
Anna og jeg kom frem til den konklusion, at vi ville arbejde med emnerne venskab, samarbejde og manglen på nærhed. Vi valgte at gøre brug af Annas spejlrefleks kamera, som blev placeret på en brandtrappe, og selv udløste efter 10 sekunder. Til hver af de valgte emner brainstormede vi kort, fortalte hvad hver vores første indskydelse var, og blev forholdsvis hurtige enige om hvordan denne opgave skulle udfærdiges. 

Her er de billeder, som vi har valgt repræsenterer disse fokusområder:




Samarbejde. Her lægges der sidste hånd på værket i form af 
to grene (arme), på en snemand der blev til i fællesskab.

Samarbejde. På dette billede er det, det færdige 
produkt der er fokus.

Venskab. Dette billede er valgt i fællesskab, da både Anna og jeg
 mener at det viser to individer der, på trods af en opsat situation, 
syner at være underholdt og man kan se, at vi egentligt 
havde det ret sjovt med denne opgave. 

Manglende nærhed. Her er meningen at det er 
baggrunden der er den interessante del af billedet.
 Der er ved hjælp af redigerings værktøjer, applikationen 
"Photo Editor", blevet lagt en dæmper på forgrunden, 
Anna, ved at gøre den sort/hvid og mindske skarpheden. 
Ved at tillægge større fokus på baggrunden ved 
hjælp af større skarphed og farvelægning, bemærkes 
en tydeligere ulighed i aktørenes sindstilstande. 
Personen i forgrunden viser ikke nærhed overfor veninden
 i baggrunden, selvom teksten på billedet siger noget andet.
 Dette billede er taget med en mobiltelefon, 
for at give en mere nøjagtig effekt af nutidens selfies,
 i dette tilfælde i form af applikationen "Snapchat".




Digital remix

Vi har arbejdet med digital remix, jeg har desværre ikke fået lavet et produkt, men det har været interessant at se hvordan man kan bruge både nye og gamle medier, til at udfærdige et helt tredje medie produkt.

Derudover blev vi præsenteret for Ze Frank og hans univers, her bruger han medierne til at få mennesker fra hele verdenen til at lave nogle opgaver han uddelegerer. Han har blandt andet fået hans faste følgere til at lave papirs dyr/ting af papir hvorpå en masse skældsord var skrevet, dette gjorde Ze Frank efter han selv havde fået en del af sådanne breve, og derfor mente han at det var bedre at lave noget smukt ud af alt det grimme verden også kunne rumme.