onsdag den 25. november 2015

Premiere Elements

Vi har arbejdet med programmet "Adobe Premiere Elements", hvor det her er muligt at arbejde med videoproduktioner. 
I gruppen er vi startet på at lave en trailer til "Bamse og Kylling". Denne produktion vil blive oploadet, når det endelige resultat er færdiggjort.

tirsdag den 17. november 2015

Programmering

Vi har i dag arbejdet med programmering.
Programmering er en væsentlig faktor for at forstå hvordan de enkelte apps/programmer hænger sammen og fungerer.
Børn, der endnu ikke er fyldt et år, kan betjene diverse medier (tablets, iPads, telefoner, computere osv.), og ved at have en viden om hvordan programmering fungerer, kan man her få indsigt i hvad formålet med den enkelte App egentligt er.


Vi har arbejdet med App'en "ScratchJr", som er en programmeringsapp til småbørn. I denne App, kan man, ved hjælp af App'ens funktioner, selv programmere en App, eller spil. App'en er let tilgængelig, da programmeringskoderne er illustreret ved hjælp af ikoner.


App'ens opsætning med ikoner
Vores færdige produkt endte med at have tre verdener, hvorpå det gik ud på at finde en skat.
Den blå figur igangsætter krappen, når disse støder ind i hinanden.

Karppen skal her finde skatten i form af en stjerne

Når krappen berører stjernen, aktiveres den sidste "verden", hvor der her bliver fejret en sejr



Efterfølgende blev vi bedt om at arbejde med hjemmesiden www.scratch.mit.edu, hvor der her er flere funktioner at arbejde med.
Vores produkt kan ses her.
Vi havde problemer med at lave et scoreboard samt en funktion, der gjorde at spillet endte,  når de faldende genstande ramte de styrende figurer. Vi har lavet spillet således, at det kan spilles af to på samme tid. Den ene figur styres til højre med tasten "d", til venstre med tasten "a" og skyder med tasten "w". Det samme gør sig gældende for den anden figur, her er det dog piletasterne, der styrer højre og venstre retning og piltasten op, der affyrer.


Arbejde med levende billeder

Vi har arbejdet med levende billeder ved hjælp af programmet "Premiere Elements". Vi skulle her indtale et digt (lyddigt), hvorefter vi, ved hjælp af Premiere Elements, kunne lave diverse effekter med animationer og billeder.
Det færdige produkt, kan ses 
her

onsdag den 11. november 2015

Fortællinger

Vi har i dag arbejdet med fortællinger og forskellige typer heraf.
Ved hjælp af hjemmesiden småp.dk har vi fået tre genstande, som en fundet taske skulle indeholde. Disse oplysninger skulle vi bruge til at sammensætte en fortælling om ejeren af denne taske. Vores fortælling endte med at så således ud:



Historien om den transkønnede Jens

Vi blev introduceret til diverse modeller som kan være behjælpelige til at analysere eventyr.
Vi har derudover arbejder med eventyrfortælling, hvor opgaven lød på at sammensætte et moderne eventyr. Dette endte således:

"Der var engang en mand som havde glemt sin madpakke på køkkenbordet i hjemmet. 

Manden må ikke gå fra arbejdet, fordi chefen var sur. Han ringer hjem til sin kone og beder hende komme med dem til ham, for han var rigtig sulten!
Konen skynder sig ud af døren. Hun skynder sig så meget, at hun falder over dørtærsklen og slår sig.  Hun rejser sig op, ømmer sig, og går videre. En ung gut ser den ømme kone, og spørger om ikke hun vil have et lift på sin knallert, til mandens arbejdsplads. Konen springer op bag på. Han kører stærkt! Konen er en smule bange, for at falde af. Pludseligt kører de gennem en kæmpe stor vandpyt - så konen blev helt pjaskvåd. 
Da de kører virkeligt hurtigt, og to på en knallert, ser en politibetjent dem vifter dem ind til siden. Konen fortæller sin historie om mandens madpakke og den overbærende betjent lader konen køre med ham i patruljevognen resten af vejen. Konen takker begge hendes hjælpere.
Hun er nået sikkert frem til mandens arbejdsplads, grundet den hjælpsomme betjent, og kan nu overlevere madpakken i sikre hænder. Manden giver hende et KÆMPE smækkys som tak og de levede lykkeligt til deres dages ende."



Til slut i dagens undervisning, blev vi bedt om at lave en tegneserie baseret på vores moderne eventyr. Til dette gjorde vi brug af programmet "Comic Life". Det færdige produkt endte således:

Start


























Midte

Slutning







Eat shit and die

Vi har set Morgenthalers kortfilm "Eat shit and die". Denne omhandler en gruppe drenge, som bruger deres fritid på at lave stunts og filme disse.
Kort fortalt handler filmen om venskab - hovedpersonen, Benji, er ikke "sej" nok til at være en del af den stunt gruppe, som består af hans to venner Julius og Karl.
Julius og Karl udelukker Benji fra gruppen, da de mener at Benji ikke er sej nok til at være en del af deres gruppe, fordi han ikke laver nogle af de farlige stunts. Efter nogle dage, hvor de to andre drenge ekskluderer Benji fra gruppen, vælger Benji selv at opsøge dem, ved at fortælle at han gerne vil lave stuntet med indkøbsvognen ned ad den stejle bakke. Dette får 
Julius og Karl til at lukke ham ind i gruppen igen.


Benji, ekskluderet fra sine venner, der laver endnu stunts














Vi har arbejdet med funktionerne af lys, lyd, ikke lyd og udtryk og effekter ved hjælp af de animerede øjne.
Eksempelvis er der blevet gjort brug af ingen lyd, da Benji flyver ud over kanten af bakken. Her er der effekter som zoom på øjne, slow motion og absolut ingen lyd. Dette giver en oplevelse af det traume, som Benji oplever  i øjeblikket, hvor han suser i høj fart ned ad bakken.



Benji, i indkøbsvogn på vej ned ad bakken




tirsdag den 10. november 2015

MKD 5. semester del 2

Arbejde med levende billeder - fortsat

Opgave to bestod i at finde en hovedkarakter og en hovedmodstander, samt at udfylde karakterboard på disse. Derudover blev vi stillet til opgave at sammensætte en fortælling, der kort skitserer en hændelse, hvor disse to karakterer begge er inkluderet:

"Silas havde ikke regnet med at finde robotten så hurtigt. Han sad bag en gammel bil og kiggede over kølerhjelmen med sin kikkert - jeps det var helt sikkert den robot, han ledte efter. Længe sad han og studerede hvad robotten lavede; den gravede igennem ledninger og reservedele og bippede, hver gang den fandt noget den kunne bruge. Silas anstrengte sig for, at forsøge, at få øje på den forbandede sluk knap, han vidste der måtte være. Han havde læst opslagsværker og byggeinstruktioner, tykke bøger og flyers for at regne ud hvor den sad, og ifølge alt det han havde læst, vidste han at U2 modellen burde have en sluk knap under sin brystplade. Hvorfor kunne det ikke bare ha været en anden model? Helst en af dem der havde en stor rød knap på ryggen, så man bare kunne snige sig op og trykke på den...
Silas lagde forsigtigt sin kikkert ned i sin taske igen og rullede sine spinkle skuldre til de sagde knæk. Han havde siddet her alt for længe. Han var slet ikke sikker på han kunne slukke for den her U2 model uden hjælp, men nu havde han jo sagt at han kunne – de andre børn havde været sikker på at hvis nogen kunne gøre det var det ham. Men han var slet ikke så sikker, en U2 var jo ligesom den sværeste model, bortset fra de der satans F5."

Det videre arbejde indebærer nu, at vi, i gruppen, skal:
  • Have taget 3-4 billeder af hver karakter
  • Finde/lave et lyd digt
For derefter at sammensætte lyd og billeder til et færdigt produkt. Dette vil vi arbejde videre med, i gruppen, til næste gangs undervisning.

MKD 5. semester

Arbejde med levende billeder

Efter en længere periode, uden linjefag, er det igen tid til at opdatere bloggen med indlæg fra undervisningen og det selvstændige gruppearbejde.

Holdet er blevet delt op i grupper, baseret på de forskellige specialiseringer, vi hver især skal ud i, i praktikken til februar 2016. 

Vi er hver især, gruppevis, blevet bedt om at arbejde med levende billeder. Herunder skulle vi gøre brug af hjemmesiden www.småp.dk - her var der hjælp at hente, når man skal lave små produktioner, hvad enten det er med lyd, film eller billeder.

Ved hjælp af funktionen på hjemmesiden, fik vi henholdsvis en hovedkarakter og en hovedmodstander, som vi skal bruge til at lave en fortælling med. Derefter stod opgaven på at udfylde et karakterboard, hvor begge karakterer her beskrives med svagheder og talenter:
Karakterboard for hovedkarakter og hovedmodstander












Vi fik billedet af en robot:
Hovedmodstander
















Samt billedet af en lille dreng, der læser i en bog:
Hovedkarakter